Меню сайту

Наше опитування
Яким браузером Ви корстуєтесь:
Всього відповідей: 881

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Друзі сайту

Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 16:49

Головна » 2012 » Листопад » 9 » 08 листопада у Черкаському художньому музеї відкрилась персональна виставка живопису Івана Колісника
09:31
08 листопада у Черкаському художньому музеї відкрилась персональна виставка живопису Івана Колісника

08 листопада  у Черкаському художньому музеї відкрилась

персональна виставка живопису Івана Колісника.

 

Ця виставка  є першою персональною в творчості художника. В експозиції — живописні роботи останніх років: пейзажі, натюрморти, сюжетні портрети.

 Серед гостей виставки творча інтелігенція міста.

Народився Іван Колісник у 1961 році на Полтавщині. З 1984 року живе і працює в Черкасах після закінчення Київського політехнічного інституту. З того ж часу серйозно займається малюванням  та живописом. Вроджений естетизм, помножений на наполегливість та самовідданість, а також спілкування та приватні заняття з такими фахівцями як заслужений художник України Євген Найден, Володимир Нестеров, Володимир Жигало компенсували досить пізній, як на загал, старт у мистецтві.  

З початку 90-х Іван Колісник бере участь у міських та обласних виставках образотворчого мистецтва — щорічних презентаціях творчості молодих художників, тематичних проектах тощо.  У 2003 разом з колегою по пензлю  Анатолієм Куксовим представляв свою творчість  у Черкаському художньому музеї експозицією «Образ і колір».

Про якісь стилістичні особливості своїх робіт сам художник говорити не любить, надаючи можливість глядачеві отримувати власні враження і складати власні судження. Хіба наполягає, що не шукав і не шукатиме наперед «виграшних» сюжетів для зображення: «Не так важливо, що зображене на полотні, як те, як це зображено», - каже художник. І тому його погляд може зупинити скоріше гармонія кольорів,  притаманна звичайним, навіть буденним, об'єктам. І ця гармонія  раптово виявляє у «звичайному» непомітну на перший погляд незвичайність, навіть символізм. Основою для формування та розвитку свого творчого почерку Іван Колісник вважає живописне опанування світлом  в усій його багатогранності     колірністю, динамікою, яскравістю тощо — як найважливішим засобом образотворення та досягнення максимальної виразності своїх робіт. В цьому сенсі взірцями для себе вважає творчість геніальних Вінсента Ван-Гона, Поля Сезана, Едгара Дега, Анрі Матіса.

Художник дякує всім за цікавість до його творчості і запрошує переглянути більше його робіт на власному сайті www.koliart.com

Переглядів: 681 | Додав: AlexSHOP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz