Меню сайту

Наше опитування
Яким браузером Ви корстуєтесь:
Всього відповідей: 881

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук

Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 16:28

Головна » 2010 » Грудень » 7 » Бібліотека методичного кабінету продовжує знайомити відвідувачів з публікаціями педагогічної преси
11:29
Бібліотека методичного кабінету продовжує знайомити відвідувачів з публікаціями педагогічної преси


Бібліотека продовжує ознайомлення з книжками - посібниками видавництва «Шкільний світ» , яке спеціалізується на випуску педагогічної преси. 

 Сьогодні ми представляємо книжки - посібники з розділу -  ЗАВУЧ.

Інноваційні форми ведення засідань педради

Як провести засідання педагогічної ради нестандартно та максимально ефективно? Як урізноманітнити тематику засідань та забезпечити дієвість прийнятих на них рішень? У книжці ви знайдете відповідь на ці та багато інших запитань. Для директорів шкіл, їхніх заступників, керівників ініціативних, творчих груп, методистів РМК, голів методичних об’єднань.

 

Сучасні форми роботи з педкадрами

У книжці розкриті основні підходи до оновлення, модернізації системи методичної роботи через запровадження інноваційних технологій. Для працівників ОІППО, районних та міських методичних служб, директорів шкіл та їхніх заступників, голів науково-методичних рад та керівників різних методичних підструктур.

 

Педагогічні технології

У посібнику розглядаються методологічні підходи до впровадження перспективних освітніх технологій у процесі експериментально-пошукової роботи. Науковці, педагоги Українського гуманітарного ліцею Національного університету імені Тараса Шевченка, під керівництвом його директора, Г. С. Сазоненко, народного учителя України, об’єднали свої зусилля для пошуку нового змісту освіти, творення педагогічних систем, заснованих на філософії дитиноцентризму, українознавства, життєтворчості, в центрі якої — плекання громадянина України, людини-творця. Посібник розрахований на педагогічних працівників різних типів навчальних закладів.

 

Модульна організація уроку

Сучасний урок - це ключовий показник ефективності якісної освіти. У посібнику представлено чотири модулі конструювання уроків: модуль уроку інтеграції, модуль уроку здобуття знань, модуль уроку роботи з текстом, модуль з оцінювання навчально-пізнавальної діяльності учнів; методики та розробки їх проведення. Для заступників директорів, учителів-предметників.

 

Нова дидактика і 1000 дрібниць

У цій книжці ми подаємо систему педагогічної роботи, що складалася майже півстоліття, але була описана й широко подана лише нещодавно. Автори книжки "Велика дидактика і 1000 дрібниць" на головні запитання педагогіки: як успішно навчати всіх дітей без так званого відсівання й відбору, віру в свої сили й радість від спільної роботи.

 

Взаємонавчання учнів. Метод Рівіна

Методичний збірник містить статті про історію виникнення і розвиток педагогічної ідеї, яка відома під назвою талгенізм (талант + геній), або метод Рівіна, а також досвід її реалізації. Метод Рівіна є методом взаємонавчання учнів, який забезпечує швидкий ефективний результат. Для всіх дорослих, які навчають дітей не лише з обов`язку, а й за бажанням.

 

Школа молодого завуча. 

У збірнику вміщено матеріали, які допоможуть вам: в організації диференційованого навчання педагогічних кадрів на діагностичній основі; в аналізі відвіданих уроків (повний, аспектний, психологічний та інші види аналізу уроків); в упроваджені перспективного педагогічного досвіду (творчі групи, ШПД, школи педагогічної майстерності, предметні кафедри, творчій звіт та творчій портрет вчителя, педагогічна виставка, аукціони тощо). Для працівників ОІПОПП, методичних кабінетів, заступників директорів із навчально-виховної роботи, голів МО, керівників предметних кафедр, творчих груп, ШПД, ШМВ.

 
Менеджмент у роботі заступника директора
У посібнику розкриті деякі аспекти наукової організації праці заступника директора. Подано рекомендації щодо планування стратегії кадрової роботи. Книжка для директорів шкіл та заступників директорів з НВР, НМР, ВР, керівників позашкільних навчальних закладів.


Внутрішньошкільний контроль. Практичний порадник керівника школи

Книжка складається з алгоритмів систем контролю за рівнем навчальних досягнень учнів, станом викладання навчальних предметів, методичною, науково-експериментальною діяльністю, веденням ділової документації. Порадник допоможе керівникам здійснювати системний і комплексний підхід до управління навчальним закладом, приймати ефективні управлінські рішення та організувати контроль за їх виконанням. Розраховано на директорів, заступників директорів навчальних закладів, спеціалістів відділів освіти.

Переглядів: 867 | Додав: AlexSHOP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz