Меню сайту

Наше опитування
Яким браузером Ви корстуєтесь:
Всього відповідей: 881

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Друзі сайту

Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 10:52

Головна » 2012 » Листопад » 1 » Персональна виставка черкаської художниці Тетяни Черевань під назвою «Мистецтво бути»
09:42
Персональна виставка черкаської художниці Тетяни Черевань під назвою «Мистецтво бути»

2 листопада о 16.00 у Черкаському художньому музеї відкриття персональної виставки  черкаської художниці Тетяни Черевань під назвою «Мистецтво бути».

Легкі імпровізаційні композиції Тетяни Черевань порівнянні із танцем. Квітка у її творах є узагальнюючим символом, що несе у собі поліфонічне смислове навантаження. Створена серія ноктюрнів, кожен з яких має своє виняткове візуальне звучання.

 

Художниця Тетяна Черевань, презентуючи публіці дві нові серії своїх робіт, об’єднаних у проекті «Мистецтво бути», демонструє новий період свого творчого життя. Як зрілий та успішний художник, що займався пошуком власного стилю, власних смислів та тем, Т. Черевань вже має цілу низку творчих періодів. Кожен з них – це не лише творчі досягнення – це й власно пережиті почуття, життєві події та досвід. Перший період, в якому вже проявилась художня індивідуальність, можна було б назвати «Срібне світло» -- легкі блакитно-срібні графічні композиції ніби світились зсередини, а темою цих картин тоді стали жінки, що легко сприймали життя.  Наступний яскравий період «Оранжевий» включив у себе дві серії, сповнені провокацій: «Мої подруги» та «Грані дозволеного».

Можливо, сьогоднішня виставка «Мистецтво бути» ознаменую новий період – його не можна визначити одним кольором, що превалює. Хоча, у роботах несподівано з’являється червоний, якого Тетяна намагалась раніше уникати. Визначити назву нинішнього творчого та особистого періоду можна словом «Ніжність». Бути ніжним – значить оберігати предмет своєї ніжності, і цим предметом може бути не лише чоловік, сини, подруги, речі та події, але й сприйняття самої себе у цьому світі. Квіти у нових роботах художниці набули більш реалістичних ознак, тобто вони стали більш живими, а значить такими, які вимагають більш обережного, ніжного ставлення до себе і до того, що ці квіти оточують – пару, яка очікує на первістка («Поцілунок янгола»). А у серії «Тотем» квітка живе у переконливому орнаменті, що надає сили персонажам, як от  молодій самотній жінці, яка щойно знайшла свою впевненість («Я більше ніколи не втрачу себе»).

Тетяна Черевань змогла стати яскравою особистістю у творчому світі. Її творча енергія дозволяє не лише світитися їй, але й осяювати світи інших людей.   


Переглядів: 682 | Додав: AlexSHOP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz