Меню сайту

Наше опитування
Яким браузером Ви корстуєтесь:
Всього відповідей: 881

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук

Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту

Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 04:05

Головна » 2013 » Жовтень » 2 » Вчителі мистецьких дисциплін підвищили свою художню компетентність відвідавши музеї та виставки Києва
10:27
Вчителі мистецьких дисциплін підвищили свою художню компетентність відвідавши музеї та виставки Києва

Вчителі мистецьких дисциплін підвищили свою художню компетентність відвідавши музеї та виставки Києва


Вчителі художньо-естетичного циклу шкіл міста за ініціативою з методиста міського методичного кабінету Дєєвої Ю.Г  провели виїзний  семінар, в рамках якого, відвідали культурно-мистецький комплекс «Мистецький Арсенал» та «Музей історії міста Києва».

Учасники семінару мали нагоду переглянути мистецькі твори представлені в рамках проекту «Велике і Величне», який був започаткований за підтримки президента України Віктора Януковича, з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі

У проекті «Велике і Величне» було запропоновано відвідувачам захоплюючу подорож у необмеженому мистецькому часі, створивши незвичайну експозицію. Зрештою, вона – масштабна мозаїка, складена із сотень окремих частинок різних епох. Цей проект варто розглядати не лише в концептуальній, а й в інституційній площині. Виставка в Мистецькому Арсеналі має міжмузейний характер, участь у ній беруть 35 інституцій різного  мистецького профілю --- художні, історичні, археологічні.

Також в рамках семінару була відвідана «Виставка  живопису Івана Марчука «Нерозгадані тайни», що відбулася в «Музеї історії міста Києва» та зустріч з самим митцем.

Найкраще виставку характеризують слова самого митця: «Мені подобається снувати лінію, вона в мене на кілометри, а ще точніше – нескінченна. Як дорога. Заплутана, як би коси малої сестрички пори нашого дитинства. Згодом, я відкрив для себе химерію ліній в природі дерев – у гіллі. Й гайда снувати-обсновувати – полотно і світ, світ і полотно. Пам'ять душі».  Так  і ми були зачаровані його картинами та його розповідями, такими простими, близькими, буденними.

Наразі Іван Марчук є членом Спілки художників України, має звання народного художника України, а також є лауреатом Національної премії України ім.. Т.Г.Шевченка. У 2006 році Міжнародна академія сучасного мистецтва у Римі прийняла Івана Марчука до лав «Золотої гільдії» та обрала почесним членом наукової ради академії. Це перший випадок визнання українського художника інституцією такого високого рівня. У жовтні 2007 року його включили до британського рейтингу «100 геніїв сучасності».

 Отже позитивних  та корисних вражень від спілкування з живописцем, вистачить на довгий час, адже його розповіді про сучасні техніки та матеріали , про майстерність пензля були доцільними  та своєчасними. Вражень від самої поїздки також залишилось багато – скільки всього цікавого  побачили, почули, мали можливість поспілкуватись , поговорити на злободенні теми – діти,  школа, сімя, мода, життя.

Жодна сфера людської діяльності не має такого впливу на людину, як мистецтво, тому радимо вам разом з учнями відвідати виставочні експозиції, які діють до кінця жовтня.



Переглядів: 562 | Додав: AlexSHOP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz