Меню сайту

Наше опитування
Яким браузером Ви корстуєтесь:
Всього відповідей: 881

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 07:20

Головна » 2011 » Квітень » 13 » До уваги учнів, батьків, педагогічних працівників, керівників загальноосвітніх навчальних закладів!
08:53
До уваги учнів, батьків, педагогічних працівників, керівників загальноосвітніх навчальних закладів!

До уваги учнів, батьків, педагогічних працівників, керівників загальноосвітніх навчальних закладів!  

     У засобах масової інформації  з'явилися  повідомлення про обов’язкові зошити для тестування, які нібито за власні кошти змушені купувати всі батьки.

   Доводимо до вашого відома, що ні Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, ні Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, ні місцеві органи управління освітою не давали розпорядження щодо придбання зошитів для проведення контрольних робіт у 5 – 8 класах. У більшості випадків то є ініціатива батьків або вчителя.

Пропонуємо у разі виявлення таких фактів телефонувати на гарячу лінію Головного управління за номером 373424.

Нижче наводимо інформацію з цього питання, розміщену на сайті  Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

 Контрольні роботи повертаються?!

Міністерство не запроваджує державну підсумкову атестацію для учнів 5-8 класів. Виконання підсумкових контрольних робіт в кінці навчального року є звичною практикою. Цьогорічною їх особливістю є визначений зміст та форма проведення, єдині для всіх загальноосвітніх навчальних закладів.

Підсумкові контрольні роботи пройдуть у період з 10 по 20 травня 2011 року з таких предметів: українська мова, математика, історія України, іноземна мова (перша мова – англійська, французька, німецька) та російська мова (у

Визначення конкретних дат проведення підсумкових контрольних робіт з окремих предметів делеговано загальноосвітнім навчальним закладам.

Перевіряти та оцінювати контрольні роботи будуть  учителі-предметники за місцем написання, тобто в школах.

Обласні інститути післядипломної педагогічної освіти розроблять варіанти завдань мовою навчання для учнів, які навчаються в школах з навчанням мовами національних меншин, з математики,  історії України, а також  для учнів, які вивчають іспанську мову.

Ще раз про мету. Підсумкові контрольні роботи в 5-8 класах проводяться для визначення рівня засвоєння учнями загальноосвітніх навчальних закладів навчального матеріалу, передбаченого діючим Державним стандартом базової загальної середньої освіти. Результати робіт будуть використані для якісної підготовки проекту нового Державного стандарту змісту освіти.

                                                            Департамент загальної середньої та дошкільної освіти

 Як контрольні роботи для школярів перетворилися на «тест» для дорослих

Усі, кому більше  шести  років знають, що таке контрольна робота в школі.  Чому ж так неоднозначно сприйнято рішення Міністерства про проведення підсумкових контрольних робіт для учнів 5-8 класів?

Адже їхня мета – виявлення недоліків, що існують у діючих шкільних програмах та уникнення помилок при підготовці нового  проекту Державного стандарту базової загальної середньої освіти. Ми всі хочемо підвищити якість освіти. Але як це можна зробити без проведення оцінювання?

Підсумкові контрольні роботи будуть проходити у звичному для учнів режимі. Саме вчителі, які  вчать наших дітей, добирають  завдання для їх проведення. Так як і завжди, визначаються варіанти, за якими учні розв’язують завдання.  Все лишається, як і під час проведення будь-якої контрольної роботи.

Якби не одна технічна деталь –  тексти завдань цих контрольних робіт добираються із збірників, які, на жаль, з’явилися на «Петрівці»  раніше, ніж в електронному вигляді на сайтах. Ситуація виправилась після втручання керівництва Міністерства. Сьогодні вже є можливість обирати  друкований чи електронний варіант, який розміщено на офіційному сайті  Міністерства освіти і науки, молоді та спорту (http://www.mon.gov.ua/pids_atest). 

Що показала  ця ситуація:

школа на сьогодні є надзвичайно вразливою тканиною нашого суспільства, і всі кроки повинні бути передбачувано-виважені;

завжди є хтось, хто «перекрутить» інформацію;

раніше, ніж бігти на «Петрівку», треба просто включити комп’ютер і зайти на сайт Міністерства. Дешевше буде й спокійніше.

І наостанок. Уже більше року Міністерство не приймає жодного рішення, не обговоривши його з широким колом фахівців. А коли йдеться про школу, то обов’язково вивчається думка батьків і дітей.

З контрольними для учнів буде все в порядку. Шкода лише, що у дорослих немає щоденників. Дехто, здається, напрацював на «жирну» двійку.

З сайту Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України 

Переглядів: 877 | Додав: AlexSHOP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz