Меню сайту

Наше опитування
Яким браузером Ви корстуєтесь:
Всього відповідей: 881

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту

Вітаю Вас, Гість · RSS 23.04.2024, 09:38

Головна » 2011 » Квітень » 4 » Новинки бібліотеки методичного кабінету
10:23
Новинки бібліотеки методичного кабінету
«Навчання вдома: сто питань і відповідей»
  У книзі надано методичні рекомендації щодо організації навчання вдома. Особлива увага приділена формуванню комунікативної компетентності, залученню батьків до виховання і навчання дітей з особливими потребами. 
 
  «Батьківський всеобуч» (матеріали для роботи з батьками учнів 1-4 класів)
  Посібник містить методичні рекомендації та корисний практичний матеріал для класних керівників 1-4 класів щодо організації занять батьківського всеобучу у початковій школі. Розробки занять із батьками з актуальних проблем сьогодення, що проводяться у формі лекцій, семінарів, круглих столів та ін., іноді – спільно з учнями, дозволять об’єднати зусилля школи та батьків учнів 1-4 класів у всебічному вихованні школярів. 
 
  «Уроки англійської мови. 8 клас» ( за підручником А. Несвіт)
  У методичному посібнику подано плани – конспекти уроків з англійської мови до підручника  А. Несвіт «Англійська мова. 8 клас». Побудований відповідно до чинної програми з англійської мови, посібник містить розробки 70 уроків, на яких застосовуються різні форми й методи роботи. 
 
  «Сучасна фізика для пішоходів»
  До збірки ввійшли анонси окремих виступів учених Національного наукового центру і фізико – технічного факультету Харківського національного університету ім. В.Н. Карабіна, що звучали  на засіданнях методичних об’єднань учителів фізики, а також представлені до уваги старшокласників у навчальних закладах м. Харків та Харківської області. 
 
«Тригонометричні рівняння і нерівності для старшокласників і абітурієнтів»
 У посібнику проведено класифікацію основних типів тригонометричних рівнянь і нерівностей, які вивчаються в ЗНЗ, коротко описано основні прийоми та методи їх розв’язування. До кожного типу рівнянь і нерівностей підібрано вправи для самостійного виконання.
 
  «Уроки хімії за інтегральною технологією. 7 клас» 
 Посібник пропонує цілісну систему уроків з хімії за курс 7 класу, розроблену за принципами інтегральної технології навчання. Розробка містить уроки з використанням великої кількості дидактичних прийомів, у тому числі інтерактивних вправ і ігрових моментів, а також чітко розроблену систему контролю й корекції знань учнів. 
 
«Сценарії позакласних заходів» (Правознавство)
 Посібник містить розробки позакласних заходів з правознавства учасників ІV етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2010». Видання розраховане на вчителів, методистів, студентів вищих навчальних закладів.
 
Розвиток здібностей та обдарувань у дошкільників.
Усі діти здібні від природи. Завдання дорослих ці здібності та обдарування виявити ще в дошкільному віці та допомогти дитині розвинути свої таланти. Книжка містить психодіагностичні методики виявлення здібностей дітей, програми розвитку творчих здібностей і рекомендації щодо складання індивідуалізованих програм навчання та розвитку в умовах дошкільного закладу. Для практичних психологів, методистів дошкільних закладів та вихователів.
 
Інноваційні підходи до організації навчального процесу.
Книжка може бути корисна для методистів, вчителів ЗНЗ та викладачів ПТНЗ, ВНЗ, а також може використовуватися під час викладання на курсах підвищення кваліфікації. Матеріал містить рекомендації щодо використання активних методів навчання на уроці, зокрема кооперативного навчання та розвитку критичного мислення.
 
Виховання народною казкою
У навчально-методичному посібнику акцентується увага на створенні комфортних психолого-педагогічних умов засобами українських народних казок, зокрема музичних та з музичними вставками, при використанні яких формування та розвиток розумових і музично-естетичних здібностей дошкільнят та молодших школяриків стане усвідомлено творчим процесом. Драматизації та театральна педагогіка допоможуть навчити найменших розумників аналізувати почуте, організовувати пам’ять, фантазію, виховувати музично-творчі здібності, формувати зв’язне мовлення, активізувати роботу дитячої думки, а також допоможуть малюкам уточнити уявлення про навколишнє середовище, стимулюватимуть розвиток організму. У книжці вміщено сценарії «казкових» занять, свят та заримованої української народної казки «Рукавичка» з дібраними автором музичними прикладами, що дасть викладачам змогу не витрачати час на їх самостійний пошук. Радість від народних казок організовує у дітей зацікавлене, поважне ставлення до своєї та інших культур, створює емоційно-позитивну основу для розвитку патріотичних почуттів: любові та відданості рідному краю — Україні. «Казкові» секрети адресовано музичним керівникам, вихователям-методистам, учителям музики, керівникам дитячих колективів позашкільних та клубних закладів, викладачам, науковцям, аспірантам, студентам, батькам і широкому загалу.
Переглядів: 1146 | Додав: AlexSHOP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz