Меню сайту

Наше опитування
Яким браузером Ви корстуєтесь:
Всього відповідей: 881

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 02:08

Головна » 2011 » Квітень » 26 » Новинки бібліотеки міського методичного кабінету
12:43
Новинки бібліотеки міського методичного кабінету

Національне виховання учнівської молоді

Посібник містить орієнтовну програму національного виховання учнівської молоді Рівненщини: пояснювальну записку, концептуальні засади програми та орієнтовний зміст виховання в загальноосвітніх навчальних закладах. Для директорів загальноосвітніх шкіл, заступників директорів із навчально-виховної та виховної роботи, класних керівників (вихователів), педагогів-організаторів, керівників предметних гуртків, працівників ОІППО, методистів РМК (ММК), ІМЦ, НМЦ, працівників позашкільних навчальних закладів.

 Класному керівнику. Виховні години. 8–9 класи

 Як наповнити сучасним змістом виховну роботу з учнями? Які форми і методи обрати, який цікавий дидактичний матеріал використати? У посібнику запропоновано розробки виховних годин розвивального характеру. Вони відповідають психолого-педагогічним особливостям та потребам старших підлітків, нестандартні за формою проведення, різноманітні за тематикою. Книжка допоможе класному керівнику, заступнику директора чи методисту з виховної роботи, студенту педагогічного ВНЗ оптимізувати процес підготовки виховних заходів для учнів 8―9 класів.

Перспективне та річне планування роботи навчального закладу

У збірку вміщено програму розвитку закладу освіти (як різновид перспективного планування на 5 років) та річний план роботи навчального закладу. Для керівників закладів освіти і їх заступників, працівників управлінь (відділів) освіти, методичних служб.

Мультимедійна дошка

Посібник містить відомості про те, як можна використовувати мультимедійні дошки під час навчально-виховного процесу (від найпростіших варіантів демонстрування презентацій до найскладніших фрагментів унаочнення уроків з багатьма слайдами, що містять анімації, відеофрагменти, гіперпосилання, звуковий супровід). Запропоновано цікаві ідеї щодо організації інтерактивної взаємодії учасників уроку. Подано огляд видів мультимедійних дошок з детальним описом технічних характеристик.

Трудове навчання. Мистецтво технологій. 5–11 класи

Навчально-методичний посібник має на меті ознайомити з різними технологіями обробки матеріалів, виготовлення та оздоблення виробів. У ньому розкрито зміст та особливості технологій обробки конструкційних матеріалів, основні технологічні операції, інструкційні та технологічні карти виготовлення виробів, даються поради щодо використання матеріалів та інструментів, зразки виробів. Матеріал, поданий у посібнику, допоможе вчителю трудового навчання у здійсненні проектно-технологічної діяльності під час вивчення варіативних модулів на уроках трудового навчання (технологій). Посібник буде корисною учителям трудового навчання, учням, слухачам курсів підвищення кваліфікації вчителів, керівникам гуртків, факультативів, студій, а також тим, хто любить виготовляти красиві речі власноруч.

Задачі практичного змісту з геометрії. 9–11 класи

Навчальний посібник «Збірник задач практичного змісту з геометрії» для учнів 9-11 класів містить близько 250 задач практичного спрямування, різноманітних за складністю, пов’язаних із різними сферами людської діяльності (будівництвом, геодезією, технікою, транспортом). Для їх розв’язання необхідні знання з геометрії. Задачі систематизовано за навчальними темами відповідно до програми 9-11 класів.

Хімія. Цікаві факти, досліди та запитання

У книжці представлені цікаві факти про хімічні елементи, властивості й застосування неорганічних та органічних сполук і сумішей, запитання та відповіді, досліди, які, з одного боку, ілюструють загадковість хімічних перетворень, а з іншого, — мають зрозуміле пояснення. Зміст книжки — не просто цікава інформація. Усе — від першого до останнього слова — можна використати під час проведення уроків чи позакласних заходів, для читання на дозвіллі та в грі з друзями.

Перші кроки в англійській

Ви батько, мати, вихователь дитячого садка, вчитель початкової школи? Ви розумієте, що вашим дітям потрібне вивчення англійської мови. Але як зробити перші кроки? Як зацікавити дитину вчитися чужій мові з задоволенням? Використайте нашу нову книжку "Перші кроки в англійській" – і ви отримаєте відповіді на всі ці запитання. Більше того, ви самі будете вчитися з автором посібника, Тетяною Стародуб, яка все це перевірила на практиці спочатку зі своїми власними дітьми, потім багаторазово в дитячому садочку, а зараз вчить це робити майбутніх вчителів англійської мови, які будуть викладати цей предмет в дитячому садку або початковій школі. Цей навчальний посібник забезпечує перше знайомство дітей з англійською мовою. Діти знайомляться з новою мовою разом з англійськими дітьми Сью, Джеком та їхніми друзями. Разом вони грають, малюють, розфарбовують малюнки, виконують різноманітні вправи. Вправи різних типів, урахування вікових особливостей молодших дошкільників роблять процес навчання цікавим і вмотивованим. Навчальний посібник "Перші кроки в англійській" може бути використаний як батьками, так і педагогами при груповому та індивідуальному навчанні англійської мови. Посібник розраховано приблизно на 70 годин.

Година здоров’я. Програма курсу за вибором. 2–4 класи

Програма курсу за вибором «Година здоров’я» спрямована на широке використання засобів фізичного виховання та фізкультурно-оздоровчої роботи в навчально-виховному процесі, завдання основ для розвитку фізичного, психічного, соціального та духовного здоров’я дитини. Містить навчальний план, комплекси вправ та методичні рекомендації. Розрахована на вчителів початкової школи та вчителів фізкультури.

Вибір професії: як діяти, щоб не помилитися

У книжці М. Стрільник та Л. Некраш "Вибір професії: як діяти, щоб не помилитися" представлено систему психологічного супроводу профорієнтаційної роботи в загальноосвітньому закладі: програму, тематичний план і розробки профорієнтаційних занять для старшокласників "Вибір професії, або Як діяти, щоб не помилитися". Тематика та зміст занять, інтерактивна форма проведення дають змогу формувати у випускників внутрішню готовність самостійно й осмислено планувати та обгрунтовано підходити до вибору майбутньої професії. Матеріали будуть корисні для працівників психологічної служби системи освіти: практичних психологів і соціальних педагогів, педагогічних працівників загальноосвітніх і позашкільних закладів.

Переглядів: 1280 | Додав: AlexSHOP | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz