Меню сайту

Наше опитування
Яким браузером Ви корстуєтесь:
Всього відповідей: 881

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук

Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Друзі сайту

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 11:09

Головна » 2013 » Вересень » 12 » Посилання за темою: «Про переліки навчальної літератури рекомендованої Міністерством освіти і науки України для використання загальноосвітні
10:38
Посилання за темою: «Про переліки навчальної літератури рекомендованої Міністерством освіти і науки України для використання загальноосвітні

У Міністерстві освіти вже традиційно на початку нового навчального року поінформували, що при організації навчально-виховного процесу загальноосвітнім навчальним закладам дозволено використовувати лише навчальні програми, підручники та навчально-методичні посібники, що мають гриф Міністерства або схвалені відповідною комісією Науково-методичної ради з питань освіти.


Персональну відповідальність за використання у навчально-виховному процесі навчальної літератури, яка не має відповідного грифа Міністерства або схвалення для використання у загальноосвітніх навчальних закладах, покладено на керівників загальноосвітніх навчальних закладів.

Про це йдеться у відповідному листі МОН про використання навчальної літератури.

У відомстві нагадали, що перелік навчальних програм, підручників та навчально-методичних посібників, рекомендованих Міністерством освіти і науки для використання у загальноосвітніх навчальних закладах, щорічно друкується в Інформаційному збірнику МОН та розміщується на офіційних веб-сайтах міністерства та Інституту інноваційних технологій і змісту освіти.

У МОН зазначають, що міністерством встановлено два види грифів: «Затверджено Міністерством освіти і науки України» та «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України».

За умови позитивного висновку, Міністерством освіти і науки навчальній літературі може надаватися дозвіл до використання у загальноосвітніх навчальних закладах із записом «Схвалено для використання у загальноосвітніх навчальних закладах».

«Звертаємо увагу на те, що окремі видавництва з метою уникнення розгляду рукописів навчальної літератури предметними комісіями Науково-методичної ради з питань освіти під час видання продукції фальсифікують інформацію щодо отримання навчальною літературою відповідних грифів Міністерства освіти і науки України», - наголошують у МОН.

Також, у Міносвіти повідомили, що у зв’язку із набуттям чинності постанови КМУ №462 «Про затвердження Державного стандарту початкової загальної освіти» та постанови КМУ №1392 «Про затвердження Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти», розпочинаючи з 2012/2013 навчального року у школах буде використовуватися лише та навчальна література, яка розроблена відповідно до новостворених навчальних програм та яка має відповідні грифи Міністерством освіти і науки України.

«Звертаємо увагу на те, що всі попередньо видані навчальні посібники для учнів 1-х, 2-х та 5-х класів загальноосвітніх навчальних закладів видані раніше (до 2012 року) не відповідають новим навчальним програмам, які діятимуть з 1 вересня 2013 року та надалі використовуватися у навчально-виховному процесі не можуть», - наголошують у МОН.

У відомстві зазначили, що Державна інспекція навчальних закладів та Інститут інноваційних технологій і змісту освіти продовжують здійснювати заходи щодо використання у загальноосвітніх навчальних закладах тільки навчально-методичної літератури, що пройшла експертизу та отримала відповідний гриф.

Лист МОН №1/9-607 від 05.09.2013 «Про використання навчальної літератури» опубліковано на офіційних сайтах: mon.gov.ua та Osvita.ua. 


За матеріалами Освіта.ua

 

Переглядів: 625 | Додав: AlexSHOP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz